Bokprat på Lady Hamilton?

Jag har hört SÅ mycket gott om Lady Hamiltons Afternoon Tea – och så ser jag att det ska anordnas enbokcirkelföralla-bokprat där (tema spänningslitteratur) söndagen den 30/1, oiiiii. Har någon av er varit på något av deras event? (ja, jag vet att minst en av er har varit på Lady Hamilton, men nu tänkte jag på något av ”En bokcirkel för allas” bokprat)
Ska någon av er rent av dit den här gången?

Jag är lite sugen, måste jag säga.

Nörden informerar: jag tittade på Lord Nelsons sönderskjutna uniformsrock i Greenwich i oktober. Ja, vi såg hans avklippta hästsvans också, aningens… groteskt, men OK då.

Nelson’s pigtail (or queue) cut off after his death. The sandy-grey coloured hair is bound with black ribbon tied in a bow. William Beatty, ‘Victory’s’ surgeon, recorded Nelson’s last words as he lay dying, including his request to Captain Hardy, ‘Pray let my dear Lady Hamilton have my hair, and all other things belonging to me.’

Till Greenwich kan man åka båt för en relativt billig peng, har man London Transports Travel Card så får man några tior i rabatt dessutom. Greenwich är mycket vackert, där finns slott, det berömda observatoriet (nollmeridianen, ni vet), ett förträffligt trevligt litet stadscentrum och sist men inte minst – National Maritime Museum. Väldigt sevärt, och alldeles gratis. Ja, det är där du kan se uniformsjackan som satt på Lady Hamiltons älskade Lord Nelson när han träffades av de dödsbringande skotten.

Tillbaka till stan tar man sig sedan genom att gå under Themsen (tunneln är över hundra år gammal, det är cooooooolt) till Docklands, där man tar DLR (spårvagn, över jord) genom tjusiga Docklands tillbaka in till ”stan” igen. Där har ni en mysig och omväxlande dag i London som passar även en tunn plånbok!

10 svar

 1. Bokmoster

  Jag har (förstås) vare sig varit på det ena eller andra, men mums! Te, bokprat, spännande böcker… mmm.

  30 november, 2010 kl. 16:45

  • Ja, det låter som en attans trevlig kombo.

   30 november, 2010 kl. 17:13

 2. Men o ja. Karin är en finfin människa och jag kommer t ex vara med 9/12 och samtala med henne. Kom till Hamilton. Jag är med där också!

  30 november, 2010 kl. 17:17

  • Åh, nu blev jag ÄNNU mer sugen! Vi får se om allt klaffar.

   30 november, 2010 kl. 17:20

 3. Jag ska på min första Bokcirkel för alla-träff 9/12 och prata Kolterjahns fantastiska ”Nattfjäril”. Ska bli väldigt roligt, det kommer dyka upp utförligt blogginlägg efteråt.

  Håller med om att Greenwich är fantastiskt trevligt för övrigt. 13 år sen jag var där sist, men blev mycket sugen på ett återbesök efter att ha läst det här inlägget.

  30 november, 2010 kl. 18:40

  • Åh, jag har den i olästa-böcker-högen! Det blir kul att höra din sammanfattning av både bok och boktokarprat efteråt.

   30 november, 2010 kl. 18:53

   • Det kommer!
    Men jag kan säga redan nu att det är en riktig liten guldklimp du har där i olästa-böcker-högen.

    30 november, 2010 kl. 19:07

   • Jag anar det, faktiskt.

    30 november, 2010 kl. 19:39

 4. Afternoon tea på Lady Hamilton är en upplevelse!!! Om man dessutom får prata böcker samtidigt… Jag skulle gärna vilja komma dit… *funderar*

  1 december, 2010 kl. 07:30

  • Ja, visst låter det underbart?

   1 december, 2010 kl. 12:57

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s