välkommen till 2010, älskling

Trots att min käresta är nio år yngre än jag så låter han som en panschis ibland.
”Årets julklapp är surfplattan!” meddelade radion i morse. ”Jag tar hellre en bärbar till” muttrade jag och K satt tyst en stund, sen sa han ”Ahaaaa. Jag måste erkänna att jag kopplade inte riktigt det där med surfplatta först, jag tänkte nån väldigt väldigt liten surfbräda eller så…”

Försök att läsa böcker på surfbräda ni!

Alltså, i teorin är jag helt för elektroniska böcker. Kanske. Näää, egentligen inte. Men när man RESER, då vore det praktiskt att smälla in x antal e-böcker istället för att släpa tio tunga.

Men vänta nu. Läsplatta på stranden? Blöt, sandig, solsken?

Nä. Det får bli tio tunga, nu igen. Om vi nu får till nån semester. Ks projektledare kom och log i mjugg i går medan han sa ”nu har jag just ställt in er januarisemester” (nej, han är inte så rädd för mig som han borde, han vågar säga så).

Skit också. Ibland hatar jag vår bransch.

5 svar

 1. Bokmoster

  Alltså, jag är ju gammal och så 🙂 men … är surfplatta och läsplatta verkligen samma sak? Surfplatta för ja, typ Expressen och Aftonbladet, läsplatta för e-böcker (= mycket text), så tänker jag. Läsa böcker på surfbräda låter f ö mycket vilsamt, kluckande vatten i strandkanten, sol från klarblå himmel, mmm …

  25 november, 2010 kl. 10:37

  • Joo, men det enda vettiga man kan använda en surfplatta till EGENTLIGEN (speciellt utomlands) är ju att läsa böcker på den. Också.

   25 november, 2010 kl. 10:41

   • Bokmoster

    Som sagt, vad vet jag, är ju gammal, kör fortfarande stationärt … 😉

    25 november, 2010 kl. 10:48

 2. Okejrå, det är JAG som är gammaldags. Jag fnyser åt alla iPads och dylikt. Som sagt – vad kan de göra som inte min yttepyttiga smidiga och lätta men ändå relativt kraftfulla bärbara kan göra?

  25 november, 2010 kl. 13:30

 3. Cecilia i Houston

  Jag fnyser mest at iPaden for att den ar sa DYR och for att jag gillar kanslan av papper. Fast den ar fin. Ricardo ska prova den nya Kindle plattan i jul (jepp, har ar en del julklappar bestallningsvaror). Den ar mindre an forut och billigare. Jag kan beratta vad vi tycker efter en manad eller sa.

  9 december, 2010 kl. 19:40

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s