lovebombing: Midtown Comics, NYC

Del 2 i serien Butiker Jag Älskar – Midtown Comics i New York. Vi sprang på den av en slump (vilket är aningens skämmigt då vi BORDE känna till den som serieälskare…!), det ser inte mycket ut från utsidan men smiter man in genom den trånga dörren och skuttar uppför trappen så landar man i HIMLEN.

Trångt, fullsmäckat – allt i serieväg mellan himmel och jord (eller, med tanke på alla horrorserier, himmel och helvete, bwaaahaha)

Här finns det mesta och lite till, och personalen. PERSONALEN. Vet ni, som överviktig 42-årig halvtant förväntar man sig inte att bli konverserad av ung, cool dreadlock-kille som faktiskt på fullt allvar ville veta vilka serier JAG gillar. Jo, amerikaner är proffs på att småprata, men jag blir lika paff varje gång. Kassören stoppade ner ett butiksvisitkort i påsen (det var görsnyggt) och det bär jag med mig i plånboken än, som en… talisman. Ungefär.

(jorå, eder Biblioholista står där bland hyllorna och bläddrar)

Jag köpte en del Wonder Woman, ”Death – the Time of Your Life” och lite annat vilt blandat som jag aldrig sett förut. Är du i NYC, i närheten av Times Square – titta in! Man behöver inte ens vara serietokig för att ha en trevlig stund här.

What? SPRUTAR jag ur mig inlägg i dag? Jo, jag börjar bli pigg nog att orka känna mig uttråkad. I morgon blir det jobb igen = lugnare på bloggen 🙂

4 svar

 1. Alltså seriöst, om du inte slutar posta såna här inlägg kommer jag bli ruinerad. Det är inte så att mina seriecravings jag skrivit om här tidigare idag direkt blir MINDRE av det här!

  23 november, 2010 kl. 16:25

 2. Vi besökte Midtown Comics när vi var i New York i somras – när vi väl hittade den pyttelilla dörren, vill säga 🙂
  Himla trevligt ställe! En liten kille på sisådär 10 år gick snällt fram till disken och frågade ”Can I live here?”. Förstår hur han kände.

  23 november, 2010 kl. 16:56

  • Men RARINGEN! Jo, det är inte utan att man vill säga samma sak själv ibland.

   Det är märkligt med den där lilla lilla dörren, men den adderar lite magi. Man passerar skumma-elektronikbutiken (…var det i alla fall när vi var där hösten 2009) och det känns som om man är på väg in DÄR (man vill INTE in dit!) och så kawabooom så är man i ett Narnialiknande seriehimmelrike istället!

   23 november, 2010 kl. 17:23

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s