Nyfiket tjuvläser jag Norstedts vårkatalog…

…och hittar ett antal riktigt goda nyheter. Yay!

Thomas Kanger har varit tyst alldeles för länge! Jag började nästan bli rädd för att han blivit mätt på författande, men till våren kommer äntligen en ny bok om Elina Wiik och hennes kolleger vid Västeråspolisen. Boken kommer att heta ”Drakens år”, och tar oss runt världen – Afganistan, Vietnam, Västerå… ja, Västerås (numera att betrakta som en otroligt exotisk plats för mig som bor här ute i Brukshåla! ;))

Niclas Ericsson följer upp sin ”Familjehemligheter” (jag gillade den!) med ”Turkish Delight – Patrik Andersson åker till Istanbul för att hjälpa vännen Okan, men en journalist är en journalist är en journalist. Patrik vädrar en bra story och blir naturligtvis insyltad i farliga saker. Norstedts utlovar såväl dagsaktuell politik som historiskt laddade ämnen, allt detta i Istanbuls bögkvarter. Smarrigt, bring it on!

Haruki Murakami drar i med enorm tyngd i dubbel bemärkelse – ”1Q84, en berättelse om att leva i en berättelse”. Aomame och Tengo råkar bägge ut för märkliga händelser som förändrar deras liv. Det leder till att de möts, och de börjar sakta närma sig varandra. Det är som om de vore beroende av varandra. Men frågan är om det är möjligt för dem att någonsin mötas i den verkliga världen som de tror sig leva i. Kanske är det kärlek, eller så är det något som är mycket mer komplicerat än så. De två första delarna i trilogin kommer ut på svenska under våren 2011, och den känns som en äkta Murakami – mäktig, märklig. Jag vet aldrig riktigt vad jag egentligen TYCKER om hans böcker, eller snarare om hans huvudpersoner, men sluta LÄSA dem kan jag sällan.

Annat lovande: Yiyun Lis ”De hemlösa”, Joe Hills tredje bok ”Horn” (fast den ska man nog hellre läsa på engelska), Knut Ståhlbergs ”Två kära ovänner” (de Gaulle och Churchill, dubbla tjurskallar kan man förmoda), Simon Sebag Montefiores bok om Jerusalem, Katarina Lindberghs ”Vampyrernas historia” och mycket mycket mer.

GRATTIS Norstedts – det var länge sedan jag såg en så otroligt bred och lockande vårskörd!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s