katter + böcker = sant

Jag fick följande underbara haiku från en vän som vet att jag älskar böcker, och katter, och allrahelst kombinationen av desamma:

~ You read books. I like
To lie on top of them. We’re
Both bibliophiles.
~Cat Haiku

(upphov okänt – någon som vet? härifrån, kanske?)

Izzy tyckte alltid att histologiboken var bättre som kudde för henne än som lektyr för mig. jag var ju så trååååååkig när jag pluggade!

7 svar

 1. Katarina

  Jag såg den i ett mejl från en finsk kattuppfödare. Hon har stamnamnet Exlibris. 🙂
  http://www.dlc.fi/~gamy/

  11 november, 2010 kl. 17:57

  • RIKTIGT bra stamnamn! Tack snälla Katarina för att du tipsade mig – katter och haiku är ju en perfekt kombo, och med böcker till: überperfekt!

   11 november, 2010 kl. 18:09

 2. Pingback: mina egna poetiska talanger? « (inte så) Anonyma Biblioholister

 3. Katter och böcker, alltså. Måste vara den ultimata kombinationen.
  Mina katter brukar för övrigt också använda böcker som huvudkudde, jag fattar inte riktigt varför, men det är väl nån hemlig kattgrej som vi aldrig kommer förstå oss på. 😉

  15 november, 2010 kl. 21:57

  • Det är väl bara så att de är duktiga på att leta upp ”center of attention”. Råkar det vara en bok? ”Ja, men då lägger jag mig där då!”

   Jag såg att du lät en av dina bestämma vad du ska läsa härnäst. Intressant idé! Frågan är vilken av mina jag ska våga betro med det hedersuppdraget… det gamla tjocka svarta tanten, eller den något yngre, smalare och storörade (likaledes svarta) herren.

   16 november, 2010 kl. 08:09

 4. Jag har låtit den tjocka svartvita storögda tantkatten välja bok två gånger och båda gångerna har hon gjort utmärkta val. Jag funderar på att låta den vresige svarte kattherren göra valet nästa gång, men han är inte alls lika intresserad av mina böcker så då är risken stor att jag inte får någon bok alls vald.

  16 november, 2010 kl. 17:56

 5. Konceptet ”då får ingen mat förrän du valt en bok”, kan det tänkas funka? Fast hemma hos mig är det onekligen tant Izzy som är mest matfixerad. Också. Damn.

  16 november, 2010 kl. 18:11

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s