varför man flyttar till Brukshåla


Om någon hade sagt åt mig – så sent som bara för några år sedan – att jag skulle komma att flytta till Brukshåla UTAN att någon höll en pistol mot mitt huvud så hade jag skrattat högt. Jaha, och nu sitter jag här? Svaret är enkelt. Pengar. Sug efter hus. STORT hus. Stort hus av en typ som vi inte hade fått tag på i Tätorten om vi inte hade varit beredda att punga upp (minst) det tredubbla mot vad vi nu betalade.

Nackdelen är bl a pendling till jobbet. En del klarar av den med hjälp av ljudböcker, men det har vi inte testat än. Snart kanske.

Men varför gräva ner sig i nackdelarna? Nu ska vi snacka FÖRDELAR.

Äntligen fick vi vårt eget bibliotek! Ett rum med baaara bokhyllor från golv till tak. Ingen TV. Inga datorer. Två sköna fåtöljer (jaaaa, de är fula, men du hittar inte bekvämare, jag lovar) och ett bord att ställa cognacskupan på – så såg drömmen ut, och sådan är verkligheten nu.

Han jag delar mitt liv med gillar också böcker 🙂 (annars skulle han inte dela mitt liv *harkel*)

Ni har redan anat det, tror jag. Man kan lugnt säga att biblioteket är ett riktigt favoritrum, och vad ska man ha i sitt favoritrum om inte – till exempel – bilder av favoritmänniskor som man saknar?

Jag tänker på henne varje dag, den älskade lilla tjejen. Jag saknar henne så. Alla Helgona är helgen då man tänker på de saknade ÄNNU lite extra, och nu är hon inramad, hon finns där i biblioteket. Allra finaste lilla A. Det är den HÄR busiga lilla tjejen jag vill minnas. Plirig och glad, fastän hennes mamma håller ut öronen på henne (eftersom hennes mamma visste att jag tycker att vingmutteröron är så söta).

9 svar

 1. Bokmoster

  Ett stort ”ååååhh” på alla fyra bilderna … Eller kanske inte den andra förresten, cognac är inget för mig 😉

  7 november, 2010 kl. 16:03

  • Vänta tills du blir vuxen kära Bokmoster, då kommer du att gilla cognac! (den på bilden är otroligt mjuk och god)

   7 november, 2010 kl. 16:11

 2. Bokmoster

  Fnys! Fast nu upptäckte jag att jag saknar en viktig detalj – något som verkligen blir aktuellt ju vuxnare man blir – var är läslamporna? Huuur kan ni se o läsa i höstmörkret? För … biblioteket är väl inte bara … fejk?? 🙂

  7 november, 2010 kl. 16:17

  • Hittills har vi bara läst där i BRA dagsljus. Jag letar efter bra läslampor, men de perfekta har inte behagat dyka upp än 😦

   hälsningar från hon som måste skaffa progressiva glasögon nu *harkel*

   7 november, 2010 kl. 16:22

 3. Snyggaste bokhyllorna har ni i vart fall! 😉 Och fåtöljerna är ju riktigt bra. Om jag flyttar in till er får jag nog spraymåla min svarta annars blir det stilbrott.
  Konjak är en favoritdryck.
  Lilla A var fantastiskt söt!
  Böckerna, när får jag komma och rafsa bland dem????

  8 november, 2010 kl. 17:58

  • Jag tror hellre att vi sprejar våra fåtöljer svarta – den färgen vi har nu är *eeeeeek*
   Ja, lilla A var LJUVLIG. Ibland är livet så otroligt elakt. Tur att hon har en alldeles levande och lika ljuvlig lillasyster som man kan vräka kärlek över nu. Men ersätta A, det kan, eller SKA, hon aldrig.
   Du, det är bara att komma hit och dricka konjak då 🙂 Lördagen före andra advent blir det pepparkarksbak med glöggparty, kan det vara nåt att locka med?

   8 november, 2010 kl. 20:30

 4. Pingback: att leva i ett hemsökt hus « (inte så) Anonyma Biblioholister

 5. Vill också ha ett bibliotek. Men där var den ju.. World War Z. Graalen.

  13 november, 2010 kl. 11:22

 6. Det är LJUVLIGT att ha ett bibliotek. Och jaaa, där är den, WWZ. Under invigningsdagen av biblioteket hade den hamnat i sambons tassar, jag tvingade honom (det var inte så svårt!)

  13 november, 2010 kl. 11:29

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s