det är väl inte fusk att dricka förra årets glögg?
Det finns purister som anser att glögg, det dricker man inte före första advent, såvida man inte är en tölpig sluskpelle. Å ena sidan skulle jag ju vilja utbrista ett ”BS!” om det, men så kom jag på att om man dricker glögg som blev över från förra året så borde det funka. Den har ju redan varit med på första advent. Jisses, jag är briljant. OCH lydig.
Jag, biblioteket, en zombiebok (oväntat…) i serieform och förra årets glögg, ah, det kittlade dödsskönt i kistan. Pun unintended, of course.
Nu kom jag på att jag ju faktiskt måste rekommendera skallarna, apropå ”dödsskönt”, ”kittla” och ”kista” (”daggmaskarna går mig på nerverna” är en klassisk kommentar vars briljans man kanske inte uppskattar till fullo innan man har spanat in serien ifråga) – titta genast till Gravallvar.
Inlägget ovan kan jag förresten skryta med att ha varit med om att värka fram (japp, jag är stolt). De av er som känner till min ingenjöriga nördighet sen förr blir inte förvånade, antar jag. Hakkemannen uppdaterar inte skallebloggen så ofta numera, men om ni ser till att öka besöks-statistiken och antal beundrande kommentarer rejält så kanske vi kan locka honom att börja producera skallstrippar igen. Ös på!
Så klart man kan dricka glögg nu! Däremot är det INTE OKEJ att äta semla i november! Om du nu har undrat … 😉
8 november, 2010 kl. 20:47
Det HAR jag faktiskt! Såg att Uje hade tagit en bild på nåt konditori som säljer dem redan…
Men i januari däremot – den förfäääääärliga månaden MÅSTE man ju överleva på NÅGOT sätt!
8 november, 2010 kl. 20:51
Kanske är det något lokalt vanvett som härjar här i krokarna 🙂 I januari är glögg fortfarande gångbart. Hårda bud här serru!
8 november, 2010 kl. 20:53
Jag var på kondis (säger man ens så numera?) i lördags, men där hade de inga semlor. Jag drog i mig tre delikata (men pepparkakstunna, vad är det för skit?) saffransbiscotti!
(väljer att inte låtsas om det där med januariregler… du FRSTÅR ju inte, för du har ju aldrig ätit en äkta ETTAN-semla från ICA på Gidde. Jöh.)
8 november, 2010 kl. 20:55
Vad för nåt! Biscotti ska vara feta. Är f ö semmelfantast, betygsätter allt från lock (ska vara ”lagom” tjockt o trekantigt) till mandelmassa (får ej smaka parfym, ska ha kännbara mandelbitar). Har ni såna??
8 november, 2010 kl. 20:58
Trekantiga lock? Nej VET du vad, då får det ju knappt plats nån fyllning!
Det braiga med ETTAN-semlorna är att grädde och mandelmassa är blandade! Och JA, de har kännbara mandelbitar!
http://www.gallerian.org/icaettan/upload/ettansemla.html
8 november, 2010 kl. 21:02
Dubbelsemla. Det räcker liksom så. Jag är övertygad 🙂
8 november, 2010 kl. 21:07