happiness in a box

Den som säger att lycka inte kan köpas för pengar har aldrig besökt amazon.com!

I morgon ska jag hämta ett paket innehållande Adam Nevills ”Apartment 16” (skräck) och J L Bournes Day by Day Armageddon och Day by Day Armageddon – Beyond Exile (postapokalyps, zombies). Postutlämningsbutiken här i Brukshålan är INTE en ICA-butik (någon dylik har vi inte ens!), det är en Järniabutik som bara har öppet till 18.00 på vardagar (så tidigt har vi sällan hunnit hem) och 10-13 på lördagar. Söndagar? Bwaaaahahaha!

Som tur är så kommer åtminstone Schenkerpaketen (adlibris) till en spelbutik som har öppet till 21 under veckodagar och t o m till 22 på helgen – gillar’t!

För att lämna allt gnäll om öppettider – eller snarare brist därpå – så: JO, jag medger att jag är inne i ett zombiestim just nu (nåja, bara bildligt talat, Brukshålan är kliniskt fri från zombies än så länge – TROR jag), jag genomgår någon sorts regression och älskar att grotta ner mig i katastrofscenarier och historier om de där få, som lyckas överleva, och hur dessa få överlevande sedan försöker uppehålla/skapa någon slags civilisation efter kaoset.

Zombiefilmer har jag gillat länge (ja, de är slaskiga. ja, de är barnsliga. ja, de är ofta lite smånördigt komiska. det är det jag älskar!), men det var först när jag greppade Max Brooks World War Z för någon månad sen som jag riktigt fastnade i genren. Vi får väl se när jag vaknar upp och blir ”vuxen” igen, om det nu är något att sträva efter…

—–

Till alla er som undrar vad vi vill ha i inflyttningspresent så säger vi bara – screw trädgårdstomtar! Gotta have one of THESE!

Zombie Garden Sculpture Keeps Those Damn Kids Off Your Lawn, Might Eat Their Brains

😀

4 svar

 1. Bokmoster

  Vill bara tillägga ”… eller bol.de” – eftersom jag är som jag är 🙂

  Kom på att jag kanske har läst en zombie i alla fall: http://bokmoster.blogspot.com/2009/10/slaktet.html Visst? Visst!? Katastrofscenarier är f ö de bästa scenarierna.

  6 november, 2010 kl. 07:16

  • Mer vampyr än zombie, men helt klart åt samma håll (just pandemi/katastrof-scenarier – yesssss, ljuvligt. ”Pestens tid” är fortfarande en storfavorit, min medelålder till trots ;))

   Kan meddela att del två i Strain-trilogin faktiskt tar sig! Jag blev också besviken och skeptisk över slutet av del 1, den började ju så HIMLA bra.

   6 november, 2010 kl. 08:24

 2. Bokmoster

  Ja! Ja! Pestens tid! Men … vad har medelålder med saken att göra 😉

  Får kolla in tvåan, fick ettan som rec ex, men tvåan lär jag väl få skaffa själv!

  6 november, 2010 kl. 10:38

  • Vänta tills The Fall kommer i engelsk pocket (den finns i häftad storpocket för 112:- redan nu), alternativt tvinga din lokala bibbla att köpa in den! Den svenska översättningen av The Strain var RUTTEN, böckerna vinner helt klart på att läsas på engelska.

   6 november, 2010 kl. 14:31

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s